Anthony Stephen’s vrouw Debora leed aan een manisch –depressieve stoornis. In januari 1994 pleegde ze zelfmoord, net nadat ze 2 weken daarvoor antidepressiva had voorgeschreven gekregen. Debora haar vader had 16 jaar eerder zelfmoord gedaan. S tonyplain1

 

 

In 1995 kreeg Anthony te horen dat 2 van zijn kinderen aan iets soortgelijk als zijn vrouw leden. Anthony was bang dat zij het zelfde zouden ondergaan  

 

Anthony doorzocht medische tijdschriften, las boeken en zocht naar allerlei manieren om iets te vinden waar hij zijn kinderen mee zou kunnen redden.  Hij vond het echter niet.

 

Een specialist gaf hem aan dat hij het maar moest opgeven en moest gaan accepteren dat zijn kinderen deze ‘ziekte’ hadden. Anthony gaf echter niet op, maar geloofde dat, als er toch iets zou zijn dat zijn kinderen zou kunnen redden, God hem de weg zou wijzen.

 

 

 

Anthony ontmoete David L. Hardy. Een biologische wetenschapper met 20 jaar werkervaring als samensteller van diervoeding.  David vergeleek het gedrag wat zijn kind vertoonde met het oor-en-staartbijten syndroom van een varken. David vertelde  dat er boeren waren die hun varkens voedingssupplementen gaven om zo het oor-en-staartbijten syndroom onder controle te krijgen.

 

Hierop besloot Anthony in samenwerking met David en allerlei wetenschappers en fabrikanten om deze voedingssupplementen te vertalen naar menselijke supplementen. 

 

 

Toen de kinderen van Anthony de vertaalde supplementen innamen, veranderde het gedrag van zijn kinderen. De mensen in het dorp zagen deze veranderingen en wilden er ook gebruik van maken.    

 

Steeds meer mensen werden enthousiast en Anthony wist dat hij meer met deze ontdekking moest doen. In 1996 vormde hij een bedrijf om zijn supplementen nog beter te onderzoeken, verfijnen.  Anthony bracht de resultaten onder de aandacht van wetenschappers, verzamelde alle informatie en gegevens van behandelingen van gebruikers en legde deze voor aan Dr. Bryan Kolb (neuropsycholoog aan de universiteit van Lethbridge in het zuiden van Alberta.)

 

 

Dr. Kolb was geïnteresseerd en in samenwerking met Dr. Bonnie Kaplan (gedragsonderzoeker aan de Universiteit van Calgary) zijn zij openbare onderzoeken gestart naar de werking van Q96. De studies toonden aan dat de juiste voedingsstoffen een goede behandeling waren voor allerlei soorten geestesziekten.

 

Anthony vond in die tussentijd een fabrikant, die zijn exacte voedingssupplementen in een capsule kon leveren, en hij noemde het product EM Power Plus ™Q96.

 

In het najaar van 2012 verleende Anthony Stephens de rechten aan Q sciences onder de naam EM Power Plus ™Q96.